Crosul Olimpic - Regulament

Prin ÎNSCRIEREA la această competiție concurenții acceptă automat prezentul Regulament.

“Crosul Olimpic” este un eveniment sportiv de masă având ca scop promovarea unui stil de viaţă sănatos prin mişcare şi sport. Acesta este denumit în continuare Eveniment sau Evenimentul.

Evenimentul este organizat de Academia Olimpică Română – Filiala Timiș în parteneriat cu autorități și instituții locale, cu sponsori, asociații și persoane juridice sau fizice, care își aduc aportul pro-bono / sub formă de voluntariat.

Regulamentul poate suferi modificări în funcție de numărul de înscrieri sau alte evenimente neprevăzute.

Informații cu titlu general

Informațiile despre probele disponibile sunt publicate pe site-ul evenimentului: www.cros.olimpienii.ro. Orarul de desfășurare va fi de asemenea disponibil pe acest site. Modificările survenite în privința traseelor, curselor sau orarului vor fi comunicate pe site-ul și pagina de Facebook ale Evenimentului.

Detalierea probelor

Traseele sunt disponibile la: http://cros.olimpienii.ro/harta/

Sunt posibile modificări ale traseelor pentru a facilita organizarea în bune condiții de confort și siguranță a Evenimentului. Aceste modificări vor fi făcute publice pe site și pagina de Facebook a Evenimentului.

Traseele vor fi semnalizate cu bandă de atenționare și/sau indicatoare, iar punctele de schimbare a direcției vor fi deservite de voluntari.

Categorii de concurs

Fiind un eveniment unde promovăm participarea necondiționată la mișcare, nu exista categorii de concurs.

Cronometrare și arbitraj

Participanții vor avea un număr de participant distinct.

Cursele nu sunt cronometrate.

Premiere Crosul Olimpic 1.6 km

Se va organiza o tombolă pentru Crosul Olimpic imediat după cursă.

La finalul Crosului, fiecare participant va primi un număr de tombolă pe baza căruia va putea câștiga premii. Crosul nu este cronometrat și nu se acordă premii pentru locul ocupat.

Vârsta de participare

Pentru Crosul Olimpic nu exista limite de varsta.

Pentru participanții minori, va fi necesar acordul scris al unui părinte / tutore. Formularul trebuie completat inainte de inceperea cursei si lasat voluntarilor din zona de inregistrare, de către respectivul părinte / tutore care va trebui să prezinte și un act de identitate. Copiii cu vârsta de până la 12 ani (născuți în data de sau după 7 iunie 2003) vor putea participa doar dacă sunt însoțiți de un părinte / tutore iar acesta aleargă împreună (lângă) minor, pe toată durata cursei.

Inscrieri Crosul Olimpic

Inscrierea pentru Crosul Olimpic se va face online pe pagina oficială a evenimentului – http://cros.olimpienii.ro/inscrieri-crosul-olimpic/ – până la data de 25.05.2016 sau în ziua evenimentului între ora 8:00 și 9:00 în zona de înregistrare din Parcul Rozelor.

Taxa de participare

Participarea la eveniment este gratuită.

Echipament obligatoriu

Echipamentul obligatoriu va consta din:

  • încalțăminte sport
  • numărul de concurs care va fi ridicat de la organizator. Numărul va trebui purtat la vedere, pe piept sau în partea din față.

Organizatorul își rezervă dreptul de a interzice participarea persoanelor care nu îndeplinesc condițiile de echipare.

Oprirea, retragerea din cursa, penalizari, descalificari

Organizatorul își rezervă dreptul de a opri un participant în următoarele cazuri:

  • s-a accidentat după start
  • starea fizică nu-i mai permite continuarea cursei

Orice participant care nu mai poate sau nu mai vrea să continue cursa, indiferent de motiv, trebuie să-i informeze pe organizatori imediat, la start, la punctele de control, la sosire sau sunând la numerele de urgenta comunicate.

Drepturi de autor

Prin înscrierea în competiție participanții vor autoriza automat organizatorii, inclusiv partenerii, să folosească și să reproducă orice material conținând imagini cu participanții.